Зміни в законодавсті

17.02.2015 12:21

У зв’язку з прийняттям Закону України від 28.12.2014 № 76-VIII «Про внесення змін та визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» повідомляє, що розпочато реформування системи пільг та компенсаційних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звертаємо увагу, що статтею 60 Закону визначається право вибору пільг та компенсацій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Тобто, пільговик з числа осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, який має користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до одного із вибраних ним законів України.

Тому дана категорія осіб повинна підтвердити своє бажання на право вибору, а саме написати заяву в якій вказати Закон України  яким буде користуватись.

У разі відмови щодо підтвердження вибору одного із законів України, вважається за доцільне здійснювати компенсаційні виплати та надавати пільги згідно із Законом України, який був першочерговим у визначенні статусу і надавав право на певні пільги і компенсації, це Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»