Новини

Оздоровлення інвалідів

19.05.2017 13:04

Оздоровлення інвалідів.

   Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України  від 01.03.2017 року №110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. №187 і від 31 березня 2015 року №200» якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками.

       Путівки для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа-управління-санаторій). Людина самостійно зможе обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутись до управління праці, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного оздоровлення визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

 На сьогодні відповідний наказ Міністерства соціальної  політики  України  від 06.04.2017 року №575 вже прийнято, та  установлено у 2017 році граничну вартість путівки (ліжко-дня) за надання послуг із  санаторно-курортного лікування деяким категоріям інвалідів, а саме:

  • інвалідам війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції, інвалідам загального захворювання та з дитинства – 5250 (291,70) грн. без податку на додану вартість;
  • інвалідам з наслідками травм із захворюваннями хребта та спинного мозку – 18217 (520,50) грн. без податку на додану вартість;
  •  учасникам бойових дій з числа постраждалих учасників антитерористичної операції 6300 (350,00)  грн. з податком на додану вартість.

За детальною інформацією звертатись за телефоном 2-25-47, або за адресою управління праці смт. Чорнобай, вул. Центральна,154

Щорічна разова грошова допомога до 05 травня 2017 році

05.04.2017 15:34

Уряд підвищив розміри виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2017 році в середньому на 26% 05.04.2017 | 14:20 МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і „Про жертви нацистських переслідувань” передбачено виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, особам, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, жертвам нацистських переслідувань. У 2017 році така допомога виплачуватиметься у підвищеному розмірі - в середньому на 26 відсотків. Це передбачено постановою „Деякі питання виплати у 2017 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і „Про жертви нацистських переслідувань”, яку прийнято сьогодні на засіданні Уряду. Отже, як повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева, у 2017 році виплата щорічної разової грошової допомоги до 5 травня здійснюватиметься у таких розмірах: 1) інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто та інших місць примусового тримання, визнаними інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи – 3 500 гривень; II групи – 3 100 гривень; III групи – 2 700 гривень; 2) учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 200 гривень; 3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3 500 гривень; 4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 600 гривень; 5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 500 гривень.

Про медичне забезпечення Чорнобильців

22.02.2017 00:00

         Управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської РДА є розпорядником коштів по КПКВК 1513050 «Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

         З метою забезпечення даної категорії громадян безкоштовними медикаментами, управління просить  аптечні заклади району повідомити чи мають вони можливість забезпечувати медикаментами осіб постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС відповідно до постанови КМУ  від 17 серпня 1998 р. № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» та  згідно  Порядку щодо організації безоплатного забезпечення ліками для амбулаторного лікування та безоплатного і пільгового зубопротезування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян Чорнобаївського району, затвердженого рішенням Чорнобаївської районної ради №5-10/VII від 31.03.2016.

          Відшкодування видатків з безкоштовного відпуску ліків буде  проводиться у межах визначених обсягів видатків на зазначені цілі та згідно поданих реєстрів.

         Відповідь про можливість забезпечувати медикаментами осіб постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС просимо надати на електронну адресу управління з наступним письмовим підтвердженням.

 

22.02.2017

 

Начальник управління                                               О.Ю. Юрковський

Відшкодування одноразової матеріальної допомоги військовополоненним (1941-1945рр)

10.02.2017 17:02

Управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації повідомляє жителям району про те, що посольство Федеративної Республіки Німеччини в Україні поінформувало Міністерство закордонних справ України про виплату грошової допомоги радянським військовослужбовцям, які перебували в полоні у роки Другої світової війни, а саме:

 

Німецький Бундестаг 21 травня 2015 року ухвалив рішення про те, що колишні радянські військовополонені мають отримати символічну грошову допомогу, як визнання завданої їм кривди. Військовослужбовці радянських збройних сил, які під час Другої світової війни з 22 червня 1941 року по 8 травня 1945 року перебували у німецькій неволі, як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2 500 євро. На грошову допомогу не існує законної вимоги, вона не може бути виплачена третім особам чи спадкоємцям. Заяву про виплату може подати тільки потерпіла особа або уповноважена нею особа. Подробиці врегульовані Директивою, яка набула чинності 30 вересня 2015 року та була опублікована 14 жовтня 2015 року.

На інтернет-сторінці  Федерального відомства централізованих служб і невирішених майнових питань (BADV) розміщено формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами та подальша інформація:

 

(https://www.badv.bund.de/DE/OffeneVennoegensfragen/AnerkennungsleistungSowietischeKriegsgefangene/inhalt.html)

 

Заяви у письмовому вигляді направляються на адресу зазначеного відомства: ВАDV, DGZ Ring 12, D-13086 Berlin.

 

Термін подання заяв закінчується у цьому році 30 вересня 2017 року. 

Результати перевірки, передбачуваної Законом України «Про очищення влади»

10.12.2015 09:59

Заїка А.С..jpg (256620)
Заїка А.С..jpg (176413)

 

Базіло. О.М..jpg (304640)
Базіло.   О.М..jpg (182920)


Ткаченко Ю.О..jpg (277490)
Ткаченко Ю.О..jpg (250575)

 

Хлопецький В.А..jpg (125825)
Хлопецький В.А..jpg (113152)


 

 

Зміни в законодавсті

17.02.2015 12:21

У зв’язку з прийняттям Закону України від 28.12.2014 № 76-VIII «Про внесення змін та визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» повідомляє, що розпочато реформування системи пільг та компенсаційних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звертаємо увагу, що статтею 60 Закону визначається право вибору пільг та компенсацій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Тобто, пільговик з числа осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, який має користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до одного із вибраних ним законів України.

Тому дана категорія осіб повинна підтвердити своє бажання на право вибору, а саме написати заяву в якій вказати Закон України  яким буде користуватись.

У разі відмови щодо підтвердження вибору одного із законів України, вважається за доцільне здійснювати компенсаційні виплати та надавати пільги згідно із Законом України, який був першочерговим у визначенні статусу і надавав право на певні пільги і компенсації, це Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

 

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕХНІЧНИМИ ТА ІНШИМИ ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ учасників АТО, які постраждали внаслідок антитерористичної операції

11.02.2015 08:41
Держава гарантує безоплатне та позачергове забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО, які постраждали внаслідок антитерористичної операції, незалежно від установлення їм інвалідності.
 
Вартість виробу для  учасника АТО установлюється залежно від його потреб та не обмежена в сумі.
 
До технічних та інших засобів реабілітації належать:
 
– протезні вироби (включаючи протезно-ортопедичні вироби (ортези, протези), ортопедичне взуття);
 
– засоби для пересування (крісла колісні);
 
– спеціальні засоби для самообслуговування та догляду допоміжні засоби для особистого догляду та захисту: наколінники, налокітники, рукавиці на протез, чохли для кукс верхніх та нижніх кінцівок, вкладиші із силіконової або селевої композиції для кукс верхніх та нижніх кінцівок, подушки протипролежневі та інші;
 
– допоміжні засоби для особистої гігієни: крісла-стільці, сидіння на унітаз, сидіння-надставки на унітаз, щипці для туалетного паперу, стільці, табурети, сидіння для ванни та душу, східці, підставки для ванни, умивальники);
 
– допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому (палиці, милиці, ходуни, поручні);
 
– меблі та оснащення (столи, меблі для сидіння, ліжка, матраци протипролежневі, перила та поручні, брусся, опори).
 
Перелік необхідних документів
 
·  для отримання технічних та інших засобів реабілітації
·  паспорт (копія та оригінал);
·  ідентифікаційний код (копія та оригінал);
·  рішення військово-лікарської комісії чи висновок лікарсько-консультативної комісії про потребу в забезпеченні необхідним виробом;
·  витяг з наказу командира військової частини (начальника територіального підрозділу) або довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва), видана командиром військової частини (начальником територіального підрозділу), з відомостями про участь в антитерористичній операції (для військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних) та працівників Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців та працівників МВС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, інших утворених відповідно до законів військових формувань, яким не встановлено інвалідність).
 
Куди звертатися?
 
Зазначений перелік документів особою або його законним представником подається до органу соціального захисту населення  районної державної адміністрації за зареєстрованим місцем проживання або за місцем фактичного проживання учасника АТО.
 
Працівники органів соціального захисту населення:
 
·      нададуть ґрунтовну консультацію щодо забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації;
 
·      ознайомлять із каталогами технічних та інших засобів реабілітації;
 
·      ознайомлять із відповідним переліком протезно-ортопедичних підприємств, які виконують індивідуальні заявки на безкоштовне виготовлення технічних та інших засобів реабілітації;
 
·      видадуть направлення на забезпечення необхідними технічними та іншими засобами реабілітації.
 
Особа обирає протезно-ортопедичне підприємство, на якому буде проведено протезування (ортезування) або ж забезпечено необхідним технічним засобом реабілітації.
 
На обраному заявником підприємстві буде проведено огляд учасника АТО  та подальший супровід із надання протезно-ортопедичної допомоги.
 
За детальнішою інформацією звертатися до Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції:
 
01601, м. Київ, Музейний провулок, 12
 
тел.:    (044) 281-08-48,
 
                (044) 281-08-50,
 
            (044) 281-08-48.
 
 

В Чорнобаївський район надійшли кошти І траншу державних соціальних допомог цього місяця

09.02.2015 08:48

У Чорнобаївському районі розпочато фінансування І траншу державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової допомоги дітям та допомоги на догляд за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу за лютий, потреба якого становить 2млн 804,5 тис. гривень.Станом на 9 лютого  до Чорнобаївського  району надійшла субвенція у сумі 2млн 804,5 тис. гривень.

 

 

Відвідувачам

16.01.2015 11:01

Тримайте ваших відвідувачів в курсі новин і подій. Якщо Ви будете регулярно оновлювати інформацію, користувачі будуть так само регулярно відвідувати Ваш сайт. Ви можете використовувати RSS канали для того, щоб прямо надсилати користувачам нові статті та записи.

Сайт відкрито

16.01.2015 11:00

Сьогодні відкрився наш новий веб сайт.

Розкажіть вашим відвідувачам, навіщо Ви відкрили новий веб сайт, і чим це буде їм цікаво. Ви можете згадати Ваші заслуги і переваги проекту. Постарайтеся коротко описати все таким чином, щоб відвідувачі зайшли на Ваш сайт ще раз.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5