Новини

До уваги осіб з інвалідністю

14.02.2019 16:40

Оголошення для осіб з інвалідністю загального захворювання та з дитинства  про необхідність вчасного поновлення довідки форми №070/о

Управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації повідомляє, що відповідно до п. 5 Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затвердженого постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року №187 із змінами, внесеними  згідно з Постаново Міністрів України від 01.03.2017 року № 110, після  закінчення строку дії медичної довідки форми № 070/о, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка. У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на   обліку   для   забезпечення   санаторно-курортною   путівкою, знімається  з  обліку.
У зв’язку з вищезазначеним просимо осіб з інвалідністю загального захворювання та з дитинства в яких закінчився строк дії медичної довідки форми № 070/о звернутися до управління з питань праці і соціального захисту населення до 01 березня 2019 року з новою медичною довідкою форми 070/о для подальшого перебування на обліку та забезпечення   санаторно-курортною путівкою, за адресою: каб. 111, вулиця Центральна 154, смт. Чорнобай, Черкаської області.
У разі не подання нової довідки до зазначеного терміну в управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації, особи з інвалідністю загального захворювання та з дитинства будуть зняті з обліку.
 

Врегульовано питання надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг колишнім неповнолітнім і малолітнім в’язням концентраційних таборів і гетто

22.01.2019 15:44

 

 

 

Ухвалена 10 січня 2019 року постанова Кабінету Міністрів України „Про внесення зміни до пункту 2 Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї” підготовлена Міністерством соціальної політики на виконання Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 15 вересня 2018 р. № 2542-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб із числа жертв нацистських переслідувань та політичних репресійˮ.

Законом № 2542 (набрав чинності 11.10.2018) внесено зміни до Закону України „Про жертви нацистських переслідуваньˮ, згідно з якими категоріям осіб відповідно до статей 61 (колишні неповнолітні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання) і 62 (колишні малолітні в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю) цього Закону пільги із оплати житлово-комунальних послуг, на придбання твердого палива надаються без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Визначено порядок надання допомоги для осіб, які доглядають за хворими дітьми

22.01.2019 15:43

 

 

28 листопада Кабінет Міністрів України прийняв постанову „Деякі питання призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми”.

Зазначеною постановою визначено порядок надання допомоги для осіб, які доглядають за хворими дітьми та наділено лікарсько-консультаційну комісію повноваженнями щодо видачі довідки необхідної для призначення допомоги.

Постанову було розроблено Міністерством соціальної політики у зв'язку з прийняттям Верховною Радою Закону України „Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми”, яким було внесено зміни зокрема, до Закону України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми”, в частині запровадження окремого виду допомоги для осіб, які доглядають за дітьми, хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлена інвалідність.

Уряд запровадив монетизацію пільг і субсидій

22.01.2019 15:40

 


Кабінет міністрів України 27 грудня 2018 року схвалив Постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишаються незмінними. Змінюється лише алгоритм її виплати.
Монетизація відбуватиметься у три етапи. Вже з 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.
Тим сім’ям, які беруть участь в монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину комуналки, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунку.
Скажімо, домогосподарству виділена субсидія на газ, воду, електроенергію у загальному розмірі 1 500 гривень. А сума всіх комунальних платежів складає 2 000 гривень. 1 500 субсидійних гривень Ощадбанк перерахує надавачам послуг та поінформує сім’ю субсидіанта про те, що йому залишилося доплатити за комуналку 500 грн.
З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.
А з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Про психологічну реабілатацію учасників АТО

08.08.2018 16:52

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної  реабілітації учасників антитерористичної операції», передбачено, що послуги з психологічної реабілітації будуть надаватися шляхом укладання тристороннього договору між управлінням  соціального захисту населення, учасником антитерористичної операції або постраждалим учасником Революції Гідності та суб'єктом, що надає послуги із психологічної реабілітації. При цьому, де проходити реабілітацію учасник антитерористичної операції та постраждалі учасники Революції Гідності можуть самостійно обирати із затвердженого наказом управління переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності.

Таким чином, Наказом управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації від 08.08.2018 року № 35-ОД, Приватне акціонерне товариство Санаторій «Мошногір’я» включено до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності в Чорнобаївського району.

ПрАТ Санаторій «Мошногір’я» знаходиться в Черкаській області, с. Будище, вул. Шевченка, 38, поштовий індекс: 19625.

Телефони реєстратури: (0472) 33-55-85; (0472) 33-31-31

Електронна адреса: moshny4@ukr.net

Сайт: www.moshnohirya.ck.ua

 З інформацією щодо переліку послуг, із використанням методик, інструментарію, прийомів, та способів виконання визначених ПрАТ Санаторій «Мошногір’я»  заходів з психологічної реабілітації можна:

Заг. інф. 2.jpg (342822)
Заг.інф 1.jpg (301598)
Інфр. про методику 1.jpg (250408)
Інфр. про методику 2.jpg (263452)
Інфр. про методику 3.jpg (267426)
Інфр. про методику 4.jpg (295646)
Інфр. про методику 5.jpg (194479)
 

Уряд вжив заходів для посилення соціального захисту внутрішньопереміщених осіб

18.07.2018 11:59

Забезпечення психологічною реабілітацією учасників антитнрористичної операції та посраждалих учасників Революції Гідності в 2018 році.

13.07.2018 15:20

УЧАСНИКИ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ  ТА ПОСТРАЖДАЛІ УЧАСНИКИ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ МАЮТЬ ПРАВО НА ПСИХОЛОГІЧНУ РЕАБІЛІТАЦІЮ

 

 

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної  реабілітації учасників антитерористичної операції», передбачено, що послуги з психологічної реабілітації будуть надаватися шляхом укладання тристороннього договору між управлінням  соціального захисту населення, учасником антитерористичної операції або постраждалим учасником Революції Гідності та суб'єктом, що надає послуги із психологічної реабілітації. 

Для отримання психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності потрібно звернутися до управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації за місцем реєстрації з документами:

  • Заявою, складеною в довільній формі;
  • Копія паспорта ( ст.1, ст. 2, ст. 11);
  • Копія ідентифікаційного коду;
  • Копія посвідчення (УБД);
  • Копія довідки про безпосередню участь в антитерористичній операції.

При цьому, де проходити реабілітацію учасник антитерористичної операції та постраждалі учасники Революції Гідності можуть самостійно обирати із затвердженого наказом управління переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності.

Наказом управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації від 24.05.2018 року № 28-ОД, Товариство з обмеженою відповідальністю  Санаторій «Токарі» включено до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності в Чорнобаївського району.

ТОВ Санаторій «Токарі» знаходиться в Сумській області, м. Лебедин, с. Токарі, вул. Санаторна, 96, поштовий індекс: 42215.

Телефони реєстратури: (05445) 37135; 0503001281

Електронна адреса: stokari@ukr.net

Сайт: www.tokari.com.ua

 

За додатковою інформацією звертайтеся до:

Управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації кабінет 111, або за телефоном 2-25-47

 

ЗАПРОШУЄМО БАЖАЮЧИХ УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ  ТА ПОСТРАЖДАЛИХ УЧАСНИКІВ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ ОТРИМАТИ ПОСЛУГИ ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ!!!

зміни в призначенні житлових субсидій

04.06.2018 12:47

27 квітня 2018 року Кабмін прийняв постанову № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022». Цим документом Уряд впровадив оновлений порядок надання житлових субсидій, який набрав чинності з 01.05.2018.

Відповідно до прийнятих змін із травня поточного року субсидія призначається двічі на рік:

  • у травні (на неопалювальний період із 1 травня по 30 вересня);
  • у жовтні (на опалювальний період із 1 жовтня по 30 квітня).

Для більшості домогосподарств, які вже користуються державною допомогою при оплаті за житлово-комунальні послуги, субсидії перепризначатимуть автоматично.

Для заявників  із 1 травня 2018-го призначення субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації (затверджені наказом Міністерством соціальної політики України 02.05.2018 №604. Старі бланки заяв та декларацій з 01.05.2018 не дійсні), якщо у складі домогосподарства є:

  • непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати;
  • внутрішньо переміщені особи (зможуть оформити субсидію без договору оренди житла — лише на підставі заяви і декларації, з зазначенням складу домогосподарства);
  • особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства (якщо чоловік (дружина) отримувача субсидії або осіб, з урахуванням яких призначалась субсидія, зареєстровані за іншою адресою);
  • особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);
  • особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають (тобто субсидія призначалась на підставі рішення комісії, без врахування до складу сім’ї таких осіб);
  • сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї;
  • сім’ям, які станом на травень 2018 року мають прострочену понад 2 місяці заборгованість з оплати за житлово-комунальні послуги в сумі, що перевищує 20 неоподаткованих прожиткових мінімумів (340 грн), та не погасять її до червня 2018 року.

Крім того, заяву та декларацію необхідно подати сім’ям, які звертаються за отриманням субсидії на тверде паливо та скраплений газ, і сім’ям, які не отримували субсидію в опалювальний сезон у зв’язку з перевищенням обов’язкового відсотку платежу розміру плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм.

Зміни доповнили перелік умов, за яких субсидія не призначається

До внесення змін субсидія не призначалась, якщо будь-хто зі складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії (призначенням житлової субсидії без звернення) здійснив купівлю/оплатив послуги на суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

З травня 2018 року на право призначення субсидії також впливає не лише купівля/оплата послуг на суму понад 50 тис. грн, а і набуття в інший законний спосіб (отримання в спадщину, в дар тощо) права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку на суму 50 тис. грн протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії (призначенням субсидії без звернення).

Вказані умови також поширюються на членів сім’ї особи зі складу домогосподарства, яке звернулося за призначенням субсидії.

Крім того, субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо:

  • загальна площа квартири перевищує 120 кв. м.; індивідуального будинку — 200 кв. м(крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування);
  • будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства має у володінні автомобіль, якому менше п’яти років, крім мопеда та автомобіля, наданого органом соціального захисту населення;
  • у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку, в яких відсутні доходи, або доходи менше мінімальної заробітної плати. Виключенням є особи, які в період за який враховуються доходи, навчалися за денною формою навчання або були зареєстровані у службі зайнятості як такі, що шукають роботу, і навчалися в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, або отримували пенсію, стипендію, державну допомогу;
  • домогосподарство, має наявну прострочену понад два місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послу або заборгованість з оплати обов’язкової частки платежу за житлово-комунальні послуги, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У таких випадках субсидія призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі) протягом двох місяців із початку такого сезону, в іншому випадку — з місяця, наступного за тим, в якому документально підтверджено сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі).

За наявності вищевказаних обставин субсидія може бути призначена за рішенням комісії, виходячи з конкретних обставин, що склалися, крім випадків, коли площа квартири перевищує 120 кв.м (будинків — 200 кв.м).

Рішення про призначення (відмову в призначенні) субсидії в таких випадках приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Змінено підхід при розрахунку доходів для призначення субсидій

До складу домогосподарства включаються особи, що зареєстровані й фактично проживають у житловому приміщенні.

Відтепер під час призначення субсидії враховуються доходи не лише осіб, яким призначається субсидія, але і членів їх сім’ї, у разі реєстрації (фактичного поживання) за іншою адресою. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Для розрахунку житлової субсидії враховуються доходи членів домогосподарства, а також членів сім’ї особи зі складу домогосподарства, які досягли 14-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються такі доходи. При цьому дохід у вигляді заробітної плати враховується після сплати податку на доходи фізичних осіб.

Про що необхідно повідомляти органи соціального захисту населення

Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів проінформувати управління соціального захисту населення про обставини для перерахунку призначеної житлової субсидії, зокрема:

  • зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства (орендар, внутрішньо переміщена особа — членів домогосподарства, які фактично проживають у житловому приміщенні (будинку), їх соціального статусу;
  • зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;
  • зміну переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;
  • зміну переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;
  • зміну управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;
  • наявність у володінні осіб, з урахуванням яких призначено субсидію, а також у членів їх сімей, транспортного засобу з дати випуску якого не минуло 5 років;
  • здіснення купівлі (набуття права власності у інший визначений законодавством спосіб)/ оплати послуг на суму 50 тис. грн протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії (призначенням субсидії без звернення).

При цьому в разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства подаються нові заява та декларація.

Громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

У разі неповідомлення про вказані зміни надання субсидії припиняється сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повертається до бюджету.

 

Забезпечення психологічною реабілітацією учасників антитнрористичної операції та посраждалих учасників Революції Гідності в 2018 році.

25.05.2018 15:03

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної  реабілітації учасників антитерористичної операції», передбачено, що послуги з психологічної реабілітації будуть надаватися шляхом укладання тристороннього договору між управлінням  соціального захисту населення, учасником антитерористичної операції або постраждалим учасником Революції Гідності та суб'єктом, що надає послуги із психологічної реабілітації. При цьому, де проходити реабілітацію учасник антитерористичної операції та постраждалі учасники Революції Гідності можуть самостійно обирати із затвердженого наказом управління переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності.

Наказом управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації від 24.05.2018 року № 28-ОД, Товариство з обмеженою відповідальністю  Санаторій «Токарі» включено до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності в Чорнобаївського району.

ТОВ Санаторій «Токарі» знаходиться в Сумській області, м. Лебедин, с. Токарі, вул. Санаторна, 96, поштовий індекс: 42215.

Телефони реєстратури: (05445) 37135; 0503001281

Електронна адреса: stokari@ukr.net

Сайт: www.tokari.com.ua

 З інформацією щодо переліку послуг, із використанням методик, інструментарію, прийомів, та способів виконання визначених ТОВ «САНАТОРІЙ «ТОКАРІ» заходів з психологічної реабілітації можна:

ПЕРЕЛIК_ПОСЛУГ__2018.pdf (228623)

нове в призначенні субсидій

02.05.2018 12:05

Нове в призначенні субсидій.docx (17135)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>